Over ons

Welkom bij Peacock Garden Supports

Oirschot, begin jaren negentig. Het echtpaar Sonja en Winfried Pouw vindt het heerlijk om te tuinieren. Hun vrije uren brengen ze graag samen door in de tuin. Ze wieden onkruid en zorgen ervoor dat planten weer ruimte krijgen om te groeien. Sonja en Winfried zijn trots op hun tuin. Sonja’s lievelingsplant is de ridderspoor en Winfried houdt van zijn pioenen. In hun borders zijn deze planten rijkelijk aanwezig. Omdat ze geen goede plantensteun kunnen vinden gaan ze aan de slag er zelf een te maken. Het is het begin van de Pinnups plantensteun en het merk Peacock. Peacock is het Engelse woord voor pauw.

De tuin vormde het begin van het bedrijf Peacock en is nog steeds een bron van inspiratie. Ideeën voor nieuwe producten komen er vandaan en noviteiten worden er getest voordat ze in productie gaan. Daarbij is het belangrijk dat alles dat de naam Peacock draagt van goede kwaliteit is, eenvoudig is in gebruik, authentiek, functioneel en zo mogelijk met elkaar te combineren is. Intussen is de collectie flink uitgebreid en biedt Peacock praktische en duurzame producten om planten te ondersteunen, op te binden en te geleiden. Ze zijn toepasbaar voor planten in de tuin, planten in potten op het balkon of terras en voor kamerplanten. En daar zijn wij trots op, zo trots als een pauw.

Missie & Visie

Bij Peacock Garden Supports zijn we dagelijks bezig met het ontwikkelen, produceren en verkopen van mooie, hoogwaardige en duurzame tuinartikelen om dat beetje extra te kunnen bieden in het onderhouden van planten en bloemen in huis en tuin. Zodat iedereen hier optimaal van kan genieten.

Dit doen we samen met onze partners. Wij streven naar een mooie prijs-kwaliteit verhouding, om onze producten toegankelijk te houden voor iedereen.

Met onze producten willen we de natuur een handje helpen en groen in huis en tuin stimuleren. Groen in huis en tuin zorgt namelijk voor minder stress, een schone lucht en ze zijn goed voor je humeur!

We maken duurzame producten, en ook al zijn we nog niet helemaal waar we willen zijn, het thema duurzaamheid is erg actief in onze organisatie.

Daarnaast willen we:

  • Een prettige en veilige werkomgeving bieden, waar mensen worden geïnspireerd het beste uit zichzelf te halen; 
  • Een gevarieerd en breed aanbod van producten blijven ontwikkelen, welke aansluiten op de wensen van onszelf, onze relaties en onze klanten; 
  • Het verschil maken door maatschappelijk verantwoord te ondernemen en middels innovaties, blijvend te bouwen aan duurzaamheid;